Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Νέα μείωση της μεταποιητικής παραγωγής- Αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης

Εργοστάσιο στη Γερμανία / Πηγή: AP Images
Εργοστάσιο στη Γερμανία / Πηγή: AP Images

H δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Αύγουστο, με τον κίνδυνο ύφεσης να αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας S&P Global.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της εταιρείας, Κρις Γουίλιαμσον, οι πρόδρομοι δείκτες – όπως η μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων και η μείωση των παραγγελιών λόγω των υψηλών τιμών -  προμηνύουν περαιτέρω μείωση της μεταποιητικής παραγωγής τους επόμενους μήνες και μάλιστα σε επίπεδα που δεν είναι καταγραφεί στα 25 χρόνια που γίνεται η σχετική έρευνα.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global μειώθηκε στις 49,6 μονάδες από 49,8 τον Ιούλιο, κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την αύξηση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής αυξήθηκε οριακά στις 46,5 από 46,3 μονάδες τον Ιούλιο αλλά κινήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα με πτώση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ