Νέα
  • ΓΔ: 1481.08 -0.09%
  • Τζίρος: 35,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Νέα μείωση των τιμών - Στα 94 δολάρια το μπρεντ

 

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις για τη μείωση της ζήτησης, ιδιαίτερα από την Κίνα.

Η τιμή του μπρεντ διαμορφωνόταν στα 94 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα 1,6% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο CNBC, οι τιμές αναμένεται να κινηθούν λίγο πάνω από τα επίπεδα αυτά στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 για να μειωθούν σε κάπως χαμηλότερα επίπεδα το 2023.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημείωσαν ότι δεν έχουν εκτιμήσει ακόμη τον αντίκτυπο που θα είχε στις τιμές μία ύφεση.

Η JP Morgan εκτιμά ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 101 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του έτους και θα υποχωρήσει στα 98 δολάρια το επόμενο έτος.

«Αν και δεν πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος μίας ύφεσης έχει υπολογιστεί ακόμη στην τιμή του πετρελαίου, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται», σημείωσε στέλεχος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι οι τιμές του πετρελαίου τείνουν να μειώνονται κατά 30% έως 40% στις υφέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ο αντίκτυπος στην αγορά από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο. Η απόφαση της ΕΕ προβλέπει απαγόρευση για τα δύο τρίτα των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου.

«Ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν τροποποιήσει εν μέρει τις κυρώσεις, λόγω των φόβων αύξησης των τιμών του αργού», πρόσθεσε.

«Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, εξακολουθώ  να αναμένω ότι η τιμή του brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 108 δολάρια φέτος», δήλωσε ο Glenn Wepener, εκτελεστικός διευθυντής της First Abu Dhabi Bank, προβλέποντας μία μέση τιμή 97 δολαρίων για το 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ