Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει το μεσημέρι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πηγή: Eurokinissi

Λήγει σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που μέχρι την 30/8/2022 δεν είχαν υποβάλει αρχική ή τροποποιητική δήλωση, μετά και την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Επίσης μέχρι σήμερα μπορεί να καταβληθεί ο φόρος (ή οι δύο πρώτες δόσεις), χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Επισημαίνεται, ότι ο φόρος αυτός πρέπει να καταβληθεί αποκλειστικά μέσω web banking και όχι μέσω κάρτας ή συστήματος πληρωμών IRIS.

Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης μετά την παρέλευση της νόμιμης καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής, θα υπολογιστούν αυτόματα τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής βάσει του άρθρου 53 του ν. 4174 /2013. Επίσης, θα επιβληθούν τα αυτοτελή πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρο 54 του ν. 4174 /2013 τα οποία θα βεβαιωθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας σας και όχι τη στιγμή της υποβολής της δήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό εντός του 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς πρόστιμο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ