Νέα
  • ΓΔ: 1419.25 -0.07%
  • Τζίρος: 101,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intrum: Στην κοινοπραξία SMER, Λασκαρίδη και Brown περνούν 72 ξενοδοχεία

Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay

H κοινοπραξία του fund SMER του Νίκου Καραμούζη, εταιρείας του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και του ισραηλινού ομίλου Brown αναδείχθηκε από την Intrum προτιμητέος επενδυτής για το Tethys, του «πακέτου» που αποτελείται από 72 πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Intrum θα υποβάλει πρόταση στους ομολογιούχους της τιτλοποιήσης ώστε να λάβει έγκριση στο αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος είναι η συναλλαγή να έχει "κλείσει" μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς. 

Το Tethys περιλαμβάνει ξενοδοχεία που είχαν μεταβιβαστεί στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων Sunrise και Vega από την Τράπεζα Πειραιώς και είναι το πρώτο πακέτο ξενοδοχείων που βγαίνει προς πώληση ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους για την απόκτηση του, καθώς η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού υπόσχεται υπεραξίες. 

Τα 72 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 4000 κλινών, αποτελούν ενέχυρα 69 εταιριών του κλάδου με δανειακά ανοίγματα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στους πλέον δημοφιλής προορισμούς, όπως σε Μύκονο, Νάξο, Κουφονήσι, Κρήτη, Κω, Χαλκιδική κ.α.

Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ).
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ