Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Η Ελλάδα είχε την τέταρτη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το β' τρίμηνο

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Tον τέταρτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη είχε η Ελλάδα στο β΄ τρίμηνο του 2022, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τη μεταβολή του ΑΕΠ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 7,7% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 4,1% στην Ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε 1,2% έναντι 0,8%, αντίστοιχα.

Οι χώρες με την υψηλότερη ανάπτυξη

Σε ετήσια βάση, μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ από την Ελλάδα κατέγραψαν η Ιρλανδία (10,8%), η Μάλτα (8,9%) και η Σλοβενία (8,3%), ενώ στο σύνολο των χωρών της ΕΕ υψηλότερη αύξηση είχε και η Κροατία (7,8%).

Σε τριμηνιαία βάση, ισχυρότερη ανάπτυξη στην ΕΕ σημείωσαν η Ολλανδία (2,6%), η Ρουμανία (2,1%), η Κροατία (2%), η Ιρλανδία (1,8%) και η Αυστρία (1,5%). Η Ρουμανία και η Κροατία δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη.

ΑΕΠ, Ευρωζώνη

Αύξηση της απασχόλησης 5,1% σε ετήσια βάση

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός απασχολουμένων στην Ελλάδα ήταν αυξημένος κατά 5,1% στην Ελλάδα το β΄ τρίμηνο του 2022 σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 2,7% στην Ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022 ήταν αυξημένος κατά 0,4% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ