Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες εισαγωγής - εμπορίας λευκών συσκευών

Επιτροπή Ανταγωνισμού / Πηγή: Eurokinissi

Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές εισαγωγής, χονδρικής και λιανικής εμπορίας λευκών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες και απορροφητήρες), ενόψει του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή», προκειμένου να διαπιστώσει ότι δεν λειτουργούν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής: «σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το 2022 αναμένεται να σημειωθεί αύξηση της ζήτησης σε λευκές συσκευές, ενόψει και του προγράμματος "Αλλάζω Συσκευή" του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση και αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Τυχόν αύξηση των τιμών λόγω αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών θα έχει άμεση επίπτωση στον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών».

   Σημειώνεται από την επιτροπή ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

   Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται οι συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού καθώς και η καταχρηστική συμπεριφορά επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

   Τέλος, η επιτροπή υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ