Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερχονται νέα «Εξοικονομώ» για νέους και επιχειρήσεις - Πότε θα τεθούν σε εφαρμογή

εξοικονομώ
ypen.gov.gr

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα, που ξεκινάει το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, σχεδιάζεται ένα στοχευμένο «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω» για 20.000 νέους με σκοπό να αυξηθεί η ιδιοκατοίκηση και να ανακαινιστούν τα παλαιότερα σπίτια. Με βάση όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές του προγράμματος, κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Επιπλέον θα υλοποιηθούν δράσεις -με κρατική επιδότηση έως και 40%- για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων με την υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα ενοικιάσουν κατόπιν σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση.

Τέλος, μέσα στο φθινόπωρο έρχεται το νέο «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», προϋπολογισμού 0,5 δισ. ευρώ, ως μέρος του πακέτου επιδοτήσεων προς μικρομεσαίους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ