Νέα

«appodixi»: Πώς εντοπίζουμε τις «μαϊμού» αποδείξεις - Bonus για τις επώνυμες καταγγελίες

Τη νέα εφαρμογή σάρωσης αποδείξεων «appodixi» παρουσίασε ο Γιώργιος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο Open TV, τονίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον υπουργείο Οικονομικών για να δίνεται μπόνους σε όποιον πολίτη προβαίνει σε επώνυμη καταγγελία.

Ο καταναλωτής αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, θα σκανάρει το barcode της απόδειξης που παραλαμβάνει. Η εφαρμογή θα επεξεργάζεται τα στοιχεία για να διαπιστωθεί  αν τα ποσά που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA, όπως και εάν η ταμειακή είναι δηλωμένη στην Αρχή.

Ο καταναλωτής αν δει ότι η απόδειξη δεν διασταυρώνεται, μπορεί να πατήσει «αναφορά» και βγάζοντάς την μία φωτογραφία στη συνέχεια κάνει «ανώνυμα» ή «επώνυμα» διαβίβαση αυτής, επιλέγοντας έναν «λόγο αναφοράς», π.χ. «αριθμός απόδειξης».

Η απόδειξη στέλνεται στην ΑΑΔΕ, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της οποίας θα ελέγξουν αν υπάρχει παράβαση και σε αυτή την περίπτωση θα βεβαιώνεται πρόστιμο προς την επιχείρηση που εξέδωσε τη «μαϊμού» απόδειξη.

«Συζητάμε με το υπουργείο Οικονομικών  ένα κίνητρο, μια χρηματική επιβράβευση για όσους μας στείλουν κάποια απόδειξη, από την οποία θα προκύψει έλεγχος και θα βεβαιωθεί πρόστιμο για επέμβαση στον φορολογικό μηχανισμό», τόνισε ο κ. Πιτσιλής αναφερόμενος στις περιπτώσεις των επώνυμων καταγγελιών.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ