Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Αυξάνεται άνω των 7,5 δισ. το ποσό για τα μέτρα στήριξης

Ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Eurokinissi

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων ενεργοποιεί το οπλοστάσιο της κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να  παράσχει ρευστότητα  μεγαλύτερη από το ποσό των 7,5 δισ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί για το σύνολο του 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι θα αυξηθεί το ποσό ενίσχυσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Οπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, η κατάσταση εξελίσσεται δυσμενέστερα σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει πριν από ένα μήνα και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι ανάγκες είναι απεριόριστες ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι, «γι’ αυτό και προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται σωστή στόχευση των μέτρων, καθώς οι αποφάσεις  της προηγούμενης εβδομάδας κοστολογούνται σε περίπου μισό δισ. σε μηνιαία βάση.

Ανέφερε επίσης ότι τα ταμειαά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισ. ευρώ, ποσό που μειώνεται κάθε φορά που πρέπει να καλύφθούν «τρύπες» του προϋπολογισμού και αυξάνεται κάθε φορά που η χώρα βγαίνει στις αγορές, υπογραμμίζοντας τη σημασία του δανεισμού με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα είναι μία δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καλυφθεί μόνο ένα μέρος των απωλειών του 2020.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ