Νέα
  • ΓΔ: 1417.87 +1.78%
  • Τζίρος: 52,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητικό επίδομα στέγασης: Αναδρομικά η αύξηση - Ποιοι θα πάρουν τα 1.500 ευρώ

Πηγή: Eurokinissi

Με αναδρομική αύξηση θα δοθεί μέσα στο φθινόπωρο το φοιτητικό επίδομα στέγασης, σε όλους τους δικαιούχους φοιτητές/σπουδαστές, το οποίο αυξάνεται από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ (2.000 σε περίπτωση συγκατοίκησης φοιτητών), όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα, το επίδομα θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω επίδομα δίνεται κάθε Σεπτέμβριο και αφορά το ακαδημαϊκό έτος που προηγήθηκε, δηλαδή φέτος οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα για την περίοδο 2021-2022.

Οπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, κατά την παρουσίαση της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, η επικείμενη πληρωμή θα γίνει με τα αυξημένα ποσά και θα αφορά την περσινή χρονιά. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι όσοι ήδη έχουν λάβει το επίδομα, θα γίνει δεύτερη πληρωμή με τα επιπλέον 500 ευρώ της αύξησης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, οι δικαιούχοι φθάνουν τους 50.000.

Ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΙΘ για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Εισοδηματικά κριτήρια

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί, τόνισε η κ. Κεραμέως, για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θρακης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Φοιτητικές εστίες

Οσο αφορά τις φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες, με κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ