Νέα
  • ΓΔ: 903.53 +0.03%
  • Τζίρος: 40,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Αλμα 2% των τιμών μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% σήμερα μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κλιμακώνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις ανησυχίες για περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η τιμή του μπρεντ ενισχύθηκε 2,28 δολάρια ή 2,5% στα 92,90 δολάρια το βαρέλι στις 10.07 μετά τη μείωσή της κατά 1,38 δολάρια χθες.

Ο Πούτιν είπε ότι υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση, η οποία αρχίζει από σήμερα, σημειώνοντας ότι υπερασπίζεται τα ρωσικά εδάφη και ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία.

Αυξάνεται η αβεβαιότητα για τις προμήθειες από τη Ρωσία

Η κλιμάκωση θα οδηγήσει σε αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τις προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής για τα εμπορεύματα της ING. «Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε φωνές για πιο επιθετική δράση κατά της Ρωσίας όσον αφορά τις κυρώσεις της Δύσης», πρόσθεσε.

Το εμπάργκο της ΕΕ σε εισαγωγές ρωσικού αργού, το οποίο μεταφέρεται με πλοία, θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ