Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου οι τιμές του TTF

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου μειώθηκε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς συνεχίζονται οι παραδόσεις μεγάλων ποσοτήτων LNG, μειώνοντας κάπως τις ανησυχίες για ελλείψεις τον χειμώνα.

Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τον Οκτώβριο (TTF) υποχωρούσε το μεσημέρι 8,5% στα 169,5 ευρώ η μεγαβατώρα. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την τιμή στα 183 ευρώ.

Παρά τη μείωση των τιμών, οι οποίες τον Αύγουστο είχαν εκτιναχθεί προσωρινά πάνω και από τα 300 ευρώ, εξακολουθούν να κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πάνω από το 90% η πληρότητα των αποθηκών στη Γερμανία

Στη μείωση των τιμών συμβάλει και η ταχύτερη από το αναμενόμενο πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (πάνω από 85%) και ειδικότερα στη Γερμανία (πάνω από 90%).

Ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς έκλεισε το Σαββατοκύριακο συμβόλαιο για την πρώτη προμήθεια LNG από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ υπέγραψε και μνημόνιο για παραδόσεις υγροποιημένου αερίου για πολλά έτη, αρχής γενομένης από το 2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ