Νέα
  • ΓΔ: 1042.37 +0.90%
  • Τζίρος: 63,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: ΗΠΑ και Νορβηγία δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου

Robert Habeck
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, AP Photo

Μία νέα βάση διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με χώρες, όπως η Νορβηγία και οι ΗΠΑ, οι οποίες την προμηθεύουν με φυσικό αέριο ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ώστε οι τελευταίες να μην εκμεταλλεύονται τις εκρηκτικές τιμές εις βάρος της ΕΕ.

«Καλώ την ΕΕ να εργασθεί για μία διαφορετική διαπραγματευτική θέση με τα κράτη εκείνα που μας προμηθεύουν αέριο… Επειδή σε αυτή την κατάσταση είμαστε εταίροι και η εταιρική σχέση δεν μπορεί να σημαίνει εκμετάλλευση», δήλωσε.

Λίντνερ: Ο ενεργειακός πόλεμος του Πούτιν θα αποτύχει

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προστατεύει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία από τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης με μία συνολική στρατηγική και προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι ο «ενεργειακός πόλεμός» του θα αποτύχει.

Ο στόχος του Πούτιν είναι ξεκάθαρος, είπε ο Λίντνερ σε ομιλία του στη γερμανική Βουλή πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση της μείωσης της φορολογίας στις αγορές φυσικού αερίου στο 7% από 19%.

«Η ευημερία μας πρέπει να κλονισθεί, η οικονομική διάρθρωσή μας να πληγεί ώστε να υπονομευθεί τελικά η κοινωνική συνοχή, με στόχο να σταματήσουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία. Του στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα αποτύχει», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ