Νέα
  • ΓΔ: 1452.34 +0.37%
  • Τζίρος: 29,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα - Ευκαιρία για κούρεμα προστίμων

Ακίνητα-Ενοίκια
Πηγή: Intime

Οπως αποκάλυψε στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η ΚΕΔΕ έχει ήδη αποδεχθεί παμψηφεί την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για δηλώσεις αδήλωτων επιφανειών.

Θετική είναι και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών που έχει έρθει σε συμφωνία με την ΚΕΔΕ και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να επαναλειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων. Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου θα μπορεί -με τους κωδικούς που έχει για να αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISnet- να εισέρχεται στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δηλώνει υπεύθυνα στον οικείο δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένη ή μη.

Σημειώνεται ότι από τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα, αποκαλύφθηκαν 60 εκατομμύρια «κρυμμένα» τετραγωνικά μέτρα σε όλη τη χώρα από 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν αναδρομικά ποσά που υπερβαίνουν συνολικά τα 150 εκατ. ευρώ.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο κ.Κωνσταντέλος θα εισηγηθεί στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔΕ την αποδοχή των βασικών αιτημάτων της ΠΟΜΙΔΑ που είναι η αυτόματη διακοπή της χρέωσης δημοτικών τελών για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από την ημέρα της διακοπής ηλεκτροδότησης, η μείωση των προσαυξήσεων και προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις εμβαδών με όριο το 50% και η μείωση του χρόνου παραγραφής των οφειλών προς τους Δήμους από 20 σε 5 χρόνια, όπως ισχύει και για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ