Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα: Κούρεμα πληρωμών κατά 50% υπό προϋποθέσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο 5ος και 6ος κύκλος θα έχουν ως στόχο να απαλύνουν τις επιπτώσεις από τον χαμένο τζίρο των Χριστουγέννων
Πηγή: Eurokinissi

Mιλώντας xθες το βράδυ στην τηλεόραση του «Κόντρα» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί ένα μέρος των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας πως «την κατάλληλη στιγμή θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες το «κούρεμα» για τις 200.000 επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν από τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας ώστε να επιστρέψουν στο κράτος μόνο το 50% του ποσού που έλαβαν, θα γίνει με μια σειρά από προϋποθέσεις και κριτήρια εκτός από τη μείωση του τζίρου, όπως  τη ρευστότητα, την απασχόληση και το αν η επιχείρηση στεγάζεται σε ιδιόκτητο ή νοικιασμένο ακίνητο.

Υπενθυμίζεται, πως, ισχύει η έκπτωση κατά 30% ή 40%, που παρέχεται σε όσους έχουν διατηρήσει τον αριθμό των απασχολουμένων, αλλά και για όσους παρουσιάζουν σημαντική πτώση του τζίρου. Ομως με το νέο σχέδιο, το ποσό της έκπτωσης θα διευρυνθεί στο 50%.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κρατικά δάνεια» έχουν άτοκη περίοδο χάριτος έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων, ενώ, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το οφειλόμενο ποσό αποπληρώνεται σε 40 ισόποσες τοκοχρεολυτικές μηνιαίες δόσεις, με χαμηλό επιτόκιο, 0,83%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ