Νέα
  • ΓΔ: 1011.65 -0.84%
  • Τζίρος: 51,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Καμπανάκι των βιομηχανιών για μείωση της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ- Τι ζητά η Medef

πρόεδρος Medef
Ο πρόεδρος της Medef, Geoffroy Roux de Bezieux
Πηγή: AP Photo

H κορυφαία γαλλική εργοδοτική οργάνωση Medef προειδοποίησε ότι η μείωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λόγω της εκτίναξης των τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου κινδυνεύει να γίνει μόνιμη, αναγκάζοντας τελικά τις βιομηχανίες να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός ΕΕ.

Η μακροπρόθεσμη απειλή προστίθεται στους πιο βραχυπρόθεσμους κινδύνους ύφεσης καθώς οι εταιρείες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της μείωσης της υψηλού κόστους παραγωγής τους και της απορρόφησης των ζημιών, ανέφερε η Μedef σε παρουσίαση που έκανε στα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι.

«Υπάρχει και μία δεύτερη, χειρότερη συνέπεια για την ανταγωνιστικότητά μας. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά στο εξωτερικό για την απόκτηση φθηνότερων πηγών ενέργειας, κυρίως στις ΗΠΑ», σημείωσε.

Αίτημα για ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων 

Αξιωματούχοι της οργάνωσης κάλεσαν την ΕΕ να συμφωνήσει σε ένα σύστημα κρατικής στήριξης των επιχειρήσεων. Επί του παρόντος, τα κρατικά μέτρα στήριξης έχουν διαφορετική διαβάθμιση, ανάλογα με το μέγεθος των εταιρειών, τον κλάδο και την περιοχή τους.

Η εναρμόνιση των κανόνων και των μέτρων στήριξης, αντίστοιχα με αυτό που κατάφεραν οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα βοηθούσαν την Ευρώπη να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσε ο πρόεδρος της Medef, Geoffroy Roux de Bezieux.

«Η πραγματική μάχη δεν είναι μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας ή της Γαλλίας και της Ιταλίας: Είναι μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου… Υπάρχει ήδη μία τάση υποχώρησης της βιομηχανίας που κινδυνεύει να διογκωθεί με αυτή την ενεργειακή κρίση», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ