Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Εβδομαδιαία αύξηση των τιμών- Ερχεται ψυχρό κύμα στην Ευρώπη

Πηγή: AP

Ανοδικά αναμένεται να κλείσουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τους traders να παρακολουθούν στενά πώς θα επηρεάσει τη ζήτηση το ψυχρό κύμα που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο.

Εβδομαδιαία αύξηση 15%

Οι τιμές για τα συμβόλαια παράδοσης τον Δεκέμβριο (TTF) αυξήθηκαν σήμερα το πρωί 1,8% στα 114,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφουν άνοδο 15%.

Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να μειωθούν κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στην Ευρώπη και το Βερολίνο αναμένεται να έχει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη Maxar.

Η σύντομη περίοδος χαμηλών θερμοκρασιών θα δώσει μία πρόγευση για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους πιο κρύους μήνες του έτους, όταν τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν τη θέρμανση.

Με γεμάτες τις αποθήκες θα μπει ο χειμώνας

Η ευρωπαϊκή αγορά θα μπει στον χειμώνα σε καλή κατάσταση, με τις αποθήκες να είναι σχεδόν γεμάτες. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον χειμώνα, παρά τις μειωμένες ροές ρωσικού αερίου.

Ωστόσο, η όποια ισχυρότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ζήτησης ή μείωση της προσφοράς θα μπορούσε να επαναφέρει ανησυχίες ότι τα αποθέματα θα εξαντληθούν γρήγορα, αυξάνοντας την ευαισθησία της αγοράς.

Οι traders αξιολογούν επίσης την πληροφορία ότι οι εξαγωγές LNG από μεγάλο αμερικανικό κόμβο θα καθυστερήσουν να ξαναρχίσουν.

Ο κόμβος Freeport στο Τέξας είναι «πολύ πιθανό» να καθυστερήσει περαιτέρω την επανέναρξη των εξαγωγών, σύμφωνα με μέτοχο της εταιρείας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ