Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Αυξάνεται ο κίνδυνος ενεργειακής κρίσης τον Ιανουάριο

EDF

H Γαλλία αντιμετωπίζει υψηλότερο κίνδυνο να μην έχει επάρκεια ρεύματος τον Ιανουάριο καθώς πιθανόν θα συνεχισθούν οι εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας σε πολλά πυρηνικά εργοστάσιά της.

«Ο Ιανουάριος συγκεντρώνει τώρα περισσότερους κινδύνους σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση», δήλωσε ο διαχειριστής του δικτύου RTE, προσθέτοντας ότι η διαθεσιμότητα αντιδραστήρων θα είναι πιθανόν χαμηλότερη απ’ ότι προβλεπόταν.

«Η κατάσταση φαίνεται λιγότερο επικίνδυνη τον Δεκέμβριο και από τα τέλη Φεβρουάριου», πρόσθεσε.

Οι επιδιορθώσεις και η συντήρηση που γίνεται φέτος σε σχεδόν τα μισά πυρηνικά εργοστάσια της EDF έχουν μετατρέψει τη χώρα σε καθαρό εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο φόβος για μία κρίση ρεύματος, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των ροών ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, έχουν εκτινάξει τις τιμές της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Για να αποφύγει το ενδεχόμενο μπλακ άουτ, η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τις εταιρείες, τις δημοτικές αρχές και τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια. Αν η RTE προβλέψει ότι θα υπάρξει έλλειψη ρεύματος, θα εκδώσει κόκκινο συναγερμό «Ecowatt» τρεις ημέρες πριν, ζητώντας από τους χρήστες να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ