Νέα
  • ΓΔ: 1040.21 +0.69%
  • Τζίρος: 56,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό επίπεδο δύο μηνών το μπρεντ - Στα 87 δολάρια το βαρέλι

Σε χαμηλό επίπεδο σχεδόν δύο μηνών μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς οι φόβοι για την προσφορά υποχώρησαν και υπερίσχυσαν οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων από την Κίνα και την ανάκαμψη του δολαρίου. 

Η τιμή των συμβολαίων για παράδοση πετρελαίου μπρεντ τον Ιανουάριο υποχώρησε στις 12.00 κατά 65 σεντς ή 0,7% στα 86,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ στις 14.00 διαμορφωνόταν στα 87,31 δολάρια.

Για το αμερικανικό αργό (WTI), η τιμή των συμβολαίων για παράδοση τον Δεκέμβριο υποχωρούσε 37 σεντς .η 0,5% στα 79,71 δολάρια.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου

Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την πτώση τους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με την τιμή του μπρεντ να μειώνεται κατά 9% και του WTI κατά 10%.

«Εκτός από τις πιο αδύναμες προοπτικές ζήτησης λόγω των περιοριστικών μέτρων της Κίνας για τον κορονοϊό, η ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου σήμερα αποτελεί επίσης έναν πτωτικό παράγοντα για τις τιμές του αργού», δήλωσε αναλύτρια της CMC Markets.

«Το κλίμα κινδύνου γίνεται εύθραυστο καθώς όλα τα πρόσφατα στοιχεία από τις μεγάλες χώρες οδηγούν σε ένα σενάριο ύφεσης, ιδιαίτερα στη Βρετανία και την Ευρωζώνη», σημείωσε η αναλύτρια, προσθέτοντας ότι οι «σκληροπυρηνικές» δηλώσεις στελεχών της Fed προκάλεσαν ανησυχία και για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Στα υψηλά επίπεδα του Απριλίου τα κρούσματα Covid στην Κίνα

Τα νέα κρούσματα Covid στην Κίνα παρέμειναν κοντά στα υψηλά επίπεδα του Απριλίου καθώς η χώρα λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό τους σε όλη τη χώρα. Τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές του Πεκίνου λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση σήμερα καθώς οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια του, ενώ η πόλη Γκουανγκτσού διέταξε πενθήμερο lockdown στην πιο κατοικημένη περιοχή της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ