Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Μείωση των αποθεμάτων στην Ευρώπη φέρνει ο χειμώνας

Πηγή: AP

Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώνονται σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες καθώς ο χειμώνας έχει φθάσει σε πολλές περιοχές της, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe. 

Μετά τις υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες το φθινόπωρο, οι οποίες επέτρεψαν την πλήρωση των δεξαμενών αποθήκευσης σχεδόν στο 95%, η αλλαγή του καιρού έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για θέρμανση.

Για μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο καιρός αναμένεται να είναι ψυχρότερος τις δύο επόμενες εβδομάδες σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, σύμφωνα με τη Maxar Technologies.

Οι θερμοκρασίες στο Βερολίνο αναμένεται να πέσουν έως τους -3,5 βαθμούς Κελσίου στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ σε πόλεις όπως το Αμστερνταμ, το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη θα υποχωρήσουν επίσης κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα παραμείνει ήπιος τις επόμενες λίγες ημέρες, αλλά το επόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται και εκεί ένα ψυχρό μέτωπο.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ