Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μέσω RRF δημοπρατούνται τρία μεγάλα έργα σε Λουτράκι, Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα

Πηγή: Eurokinissi

Στο τέλος Δεκεμβρίου ξεκινούν ακόμα τρεις μεγάλοι διαγωνισμοί για τα εγγειοβελτιωτικά έργα σε Αμβρακία, Αμφιλοχία, την ύδρευση Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας και αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι. Πρόκειται για έργα τα οποία έχουν χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ύδρευση Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 140 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 112,9 εκατ. ευρώ). Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού με σκοπό την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Η προθεσμία παραλαβής των φακέλων είναι στις 29 Δεκεμβρίου ενώ στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών. Η διάρκεια κατασκευής του έργου έχει οριστεί σε 40 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Διαβάστε και: Αντίστροφη μέτρηση για το έργο Μπράλος-Αμφισσα από την ΑΒΑΞ - Κόστος και χρονοδιάγραμμα

Εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας-Αμφιλοχίας-Βάλτου

Η προθεσμία παραλαβής των φακέλων είναι στις 29 Δεκεμβρίου και μια ημέρα αργότερα, στις 30 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο ανάδοχος. Η διάρκεια κατασκευής του έργου έχει οριστεί σε 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 64,5 εκατ. ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου

Τα αρδευτικά έργα της σύμβασης χωρίζονται:

  1. Στα αρδευτικά έργα της περιοχής Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, τα οποία περιλαμβάνουν έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης και τα συναφή αποχετευτικά, στραγγιστικά - αντιπλημμυρικά έργων, από την υπό κατασκευή διώρυγα μεταφοράς νερού δυτικά του π. Αχελώου μέχρι τις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας - Αμφιλοχίας. Προτείνονται δεκατρία (13) επί μέρους αρδευτικά δίκτυα που θα αρδεύουν ακαθάριστη έκταση 12.760 στρ. ή καθαρή έκταση περί τα 11.500 στρ. και θα τροφοδοτούνται από τη Διώρυγα με συνολική παροχή 0,86 μ3/δλ για 18ωρη άρδευση.
  2. Στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Βάλτου, για την άρδευση περίπου 25.186 στρ. δεσποζόμενης έκτασης ή 21.985 στρ. καθαρής γεωργικής γης, με τα αρδευτικά έργα και όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα αποχέτευσης - αντιπλημμυρικά.

Τα ανωτέρω έργα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της διώρυγας Αμβρακίας - Αμφιλοχίας – Βάλτου, καθώς και της σήραγγας του Βάλτου.

Αντιπλημμυρικά έργα Λουτρακίου

Η προθεσμία παραλαβής των φακέλων είναι προγραμματισμένη για τις 28 Δεκεμβρίου ενώ μια ημέρα αργότερα στις 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών. Τα έργα έχουν διάρκεια που έχει οριστεί σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το κόστος τους έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 23 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 18,54 εκατ.ευρώ).

Το αντικείμενο του παρόντος έργου περιλαμβάνει την κατασκευή έργων διευθέτησης των ρεμάτων ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΧΑΡΒΑΤΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ (κλάδος 1 και κλάδος 2), ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ στον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ