Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Γεωργαντάς: Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ καταβάλλει όλες τις αποζημιώσεις μέσα στη χρονιά

Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ καταβάλλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς, μέσα στη χρονιά στην οποία προκλήθηκαν οι ζημιές. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων ύψους άνω των 48εκ. ευρώ σε περίπου 22.000 δικαιούχους για ζημιές του 2022, η οποία θα γίνει αύριο (23/12).

«Με συστηματική προσπάθεια, επιτύχαμε την τριετία 2020-2022, να εξοφλούνται οι αποζημιώσεις εντός του ιδίου έτους και των πρώτων μηνών του επομένου έτους, όταν κατά το παρελθόν την περίοδο που ολοκληρώνεται η πληρωμή των αποζημιώσεων από την σημερινή Κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τότε ξεκινούσαν οι πληρωμές αποζημιώσεων» είπε ο Γ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Διαβεβαιώνουμε του παραγωγούς μας ότι επίσης θα αποζημιωθούν, όσοι μέχρι τώρα δεν αποζημιώθηκαν, για τις ζημίες του προανθικού σταδίου του Παγετού της 'Ανοιξης 2021, στις καλλιέργειές τους, για τις οποίες ο ΕΛ.Γ.Α. έχει συντάξει σχετικά πορίσματα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις πληρωμές που καταβλήθηκαν την τελευταία τριετία 2020-2022 (862 εκ. Euro για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου), για τις αποζημιώσεις (2,6 εκ. Euro) στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (13,5 εκ. Euro) που αντιμετώπισαν σοβαρές ζημιές από φυσικά φαινόμενα μέσα στο 2022

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Η Κυβέρνηση με κοινωνική ευαισθησία εκδηλώνει την έμπρακτο στήριξή της στους πολίτες όταν έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ