Νέα
 • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
 • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Οι κορυφαίες εννέα ανέσεις σπιτιού για τον αγοραστή πολυτελών κατοικιών

Πηγή: Pixabay

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό εκδηλώνεται στην ελληνική κτηματαγορά, ιδίως για πολυτελή οικιστικά ακίνητα σε Αθήνα τουριστικούς προορισμούς, ωθώντας προς τα πάνω τις τιμές. Παρά τις αυξήσεις, οι τιμές παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού, προσελκύοντας ενδιαφέρον για τον εντοπισμό ευκαιριών

Η ελληνική κτηματαγορά συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες, καθώς μετά από μια πτωτική δεκαετία, αυξάνει πλέον τη δυναμική της στο real estate παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της  Berkshire Hathaway Home Services.

Η νέα καθημερινότητα επιβάλλεται στον τρόπο επένδυσης, παράλληλα με εκείνον της διαβίωσης. Το «νέο μοντέλο» ακινήτων συνδυάζει τη μόνιμη και την εξοχική κατοικία με την υβριδική εργασία, αξιοποιώντας έναν χώρο για τρεις ανάγκες ταυτόχρονα. Έτσι λοιπόν, η αγορά μιας πολυτελούς κατοικίας είναι μονόδρομος για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τον δικό τους «επίγειο παράδεισο» όπου εκείνοι επιθυμούν.

Ωστόσο οι ξένοι επενδυτές αναζητούν ανέσεις, που και ανεβάοζυν το κόστος, και δύσκολα. Από σύγχρονα μεγάλα μπάνια, έως χώρους spa και από εσωτερικά γυμναστήρια μέχρι ντουλάπες- βεστιάρια. Τις ανέσεις αυτές ανέλυσε στην imerisia.gr ο Κυριάκος Ξύδης, Managing Partner της Berkshire Hathaway Home Services of Athens Properties.

►Διαβάστε επίσης: Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές «απογειώθηκαν» οι τιμές πώλησης και ενοικίασης - Ιλίσια... όπως Εκάλη

Οι κορυφαίες ανέσεις σπιτιού για τον αγοραστή πολυτελών ακινήτων είναι εννέα:

 1. Μεγάλα, πολυτελή και σύγχρονα μπάνια με ιδιαίτερες παροχές όπως χαμάμ ή/και σάουνα και με επαγγελματικό set-up με ελάχιστους τοίχους
 2. Εμφανείς εσωτερικοί και εξωτερικοί ανελκυστήρες που να προσφέρουν άπλετη θέα είτε στους εξωτερικούς είτε στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας
 3. Μεγάλα γκαράζ που να έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν τα πολλά πολυτελή οχήματα των ιδιοκτητών. Αυτά, στις περιπτώσεις περιορισμένου χώρου σε οριζόντια τοποθέτηση, όπως πχ στις μεγαλουπόλεις, θα πρέπει να έχουν εσωτερικούς ανελκυστήρες που να επιτρέπουν την κάθετη στάθμευση των αυτοκινήτων
 4. Οι πισίνες θα πρέπει να συνοδεύονται με τα δικά τους μικρά πλήρη σπίτια με κουζίνα, μπάνιο, χώρο χαλάρωσης και χώρο εστίασης.
 5. Πολυτελείς τουαλέτες. Θερμαινόμενες λεκάνες και μπιντέ (επανακάμπτουν στις πολυτελείς κατοικίες) είναι προαπαιτούμενα.
 6. Σύγχρονα εσωτερικά γυμναστήρια. Το rock climbing κερδίζει συνεχώς έδαφος και τοποθετείται όπου υπάρχει το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος των 6 περίπου μέτρων (2 όροφοι)
 7. Τεράστια walking closets, με υδραυλικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν την αποθήκευσης της χειμερινής και θερινής ένδυσης των ιδιοκτητών. Κάτι σαν αυτά που υπάρχουν στα επαγγελματικά καθαριστήρια, στην πολυτελή βέβαια εκδοχή τους.
 8. Χώρους προετοιμασίας φαγητού/catering μεγάλων συγκεντρώσεων που να μπορούν να φιλοξενήσουν butler pantries και μεγάλες ομάδες σεφ.
 9. Ιδιαίτερους χώρους για indoor spa treatment. Με αυτόν τον τρόπο οι masseuse μπορούν να έρθουν στον χώρο του πελάτη αντί για το αντίθετο. Οι χώροι αυτοί προτιμάται να έχουν την δική τους εξωτερική είσοδο ώστε να μη χρησιμοποιείται η κύρια είσοδος της κατοικίας για να υπάρχει ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Ακίνητα: Ανάρπαστες οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα - Οι 6 περιζήτητες περιοχές

Tις βρίσκει εύκολα ένας αγοραστής στην ελληνική αγορά

Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν όλες αυτές οι ανέσεις μαζί σε μία πολυτελή κατοικία στη Ελλάδα. Ακόμα και στο εξωτερικό όμως είναι επίσης δύσκολο. Παρόλα αυτά, αρκετές από αυτές τις ανέσεις έχουν αρχίσει να υιοθετούνται στις πολυτελείς κατοικίες των διάσημων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας

Πώς επηρεάζουν την τιμή του ακινήτου

Οι ανέσεις που προαναφέρονται σαφώς και επηρεάζουν ανοδικά την τιμή των πολυτελών κατοικιών. Δεν είναι μόνο το αυξημένο κόστος που μπορεί να επικαλεσθεί ο πωλητής. Είναι η αίσθηση που δημιουργείται ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και σκέψη στις λεπτομέρειες που κάνουν ένα πολυτελές ακίνητο να ξεχωρίζει, και η οποία εν τέλει είναι πραγματική. Στις λεπτομέρειες κρύβεται η διαφορά ενός πολυτελούς και ενός υπερ-πολυτελούς ακινήτου που θα δικαιολογεί ένα πραγματικό υψηλό τίμημα.

Ποιοι είναι οι αγοραστές, που ζητούν αυτές τις ανέσεις (είναι κυρίως Έλληνες, ειναι ξένοι επενδυτές, από ποιες χώρες, είναι πολύ εύποροι;)

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, πελάτες προερχόμενοι κυρίως από την Αμερική και τις χώρες του κόλπου της Μέσης Ανατολής. Φυσικά υπάρχουν πελάτες και από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Άπω Ανατολής σε μικρότερα ποσοστά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ