Νέα
  • ΓΔ: 1460.45 +0.56%
  • Τζίρος: 59,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Ξεκινά η εταιρεία για την αξιοποίηση των ακινήτων - Ποιοι την «τρέχουν»

ΕΦΚΑ / Πηγή: Intime
ΕΦΚΑ / Πηγή: Intime

Ξεκινά τη λειτουργία της η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ με την τοποθέτηση δύο έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η Εταιρία Ειδικού Σκοπού, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, θα συμβάλει, εκτός των άλλων, και στην αύξηση των εσόδων του e-ΕΦΚΑ προς όφελος των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και κατ’επέκταση στην  στήριξη του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, την θέση του Προέδρου της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού αναλαμβάνει ο κ. Φίλιππος Κονταξής με πολυετή καριέρα στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων. Ξεκίνησε από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στη συνέχεια πέρασε στην αγορά ακινήτων, αρχικά με μία οικογενειακή επιχείρηση και έπειτα ως Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ επί μία δεκαετία. Πιο πρόσφατα έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στη ROLCO BΙΑΝΙΛ και διευθύνων σύμβουλος στην ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΕΒΕ (παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές).

Στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου τοποθετείται η κα Κατερίνα Τζωάννου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Υπηρεσιών. Από το 2013 και μετά είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος στη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων. Μέχρι σήμερα ήταν Project Manager για θέματα ακινήτων στην εταιρία TEMES Α.Ε. (Costa Navarino). Προηγουμένως είχε τον συντονισμό για την αγορά εδαφών και την υπέρβαση σχετικών προβλημάτων στον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline). Έχει εργαστεί επίσης, μεταξύ άλλων, ως στέλεχος της ΜΟΔ και ως σύμβουλος της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη αγωγών φυσικού αερίου.

Η λειτουργία της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του e-ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών που προσφέρει στους ασφαλισμένους κατ’εφαρμογή του ν.4892/2022 για τον εκσυγχρονισμό του φορέα.

Ο ένας στόχος της Εταιρείας είναι η άμεση αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων του φορέα και η ενίσχυση των εσόδων του καθώς και του ασφαλιστικού συστήματος. Υπενθυμίζεται πως ο Φορέας διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ και τουλάχιστον το 20% - που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας- σήμερα αξιοποιείται με μεγάλη δυσκολία.

Ο δεύτερος αντικειμενικός στόχος είναι η άμεση αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζονται οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. 

Με την αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, πρόκειται να παραχθούν σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον φορέα και να στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του σε σύγχρονα κτήρια, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ