Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο ... σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους και στο ... σε ετήσια βάση
Πηγή: Pixabay

Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 104,9 μονάδες από 103,5 τον Δεκέμβριο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 2,8 μονάδες στις 99,9.

Η βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο ήταν οι δύο κλάδοι που οδήγησαν στην άνοδο του ESI καθώς η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στον πρώτο κλάδο στις 3,9 από -0,3 μονάδες και στον δεύτερο στις 17,5 από 6 μονάδες.

Αντίθετα, ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος είχε αυξηθεί σημαντικά τον Δεκέμβριο, υποχώρησε στις 14 από 23,1 μονάδες και ο κατασκευαστικός τομέας διολίσθησε περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος, στις -26 από -23,3 μονάδες.  

Σταθερός σε βαθύ αρνητικό έδαφος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στις -47,9 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ