Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΘ: Νέο μισθολόγιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ζητά το Πρυτανικό Συμβούλιο

Την άμεση δρομολόγηση της θέσπισης ενός νέου μισθολογίου και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες αποφάσισε να ζητήσει -μεταξύ άλλων- από το αρμόδιο υπουργείο το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση με αριθμό 230/23-2-2023, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα παρακάτω:

Α. Να δρομολογηθεί άμεσα η θέσπιση ενός νέου μισθολογίου των μελών Δ.Ε.Π., σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα, με την οποία κρίθηκε, εκ νέου, ότι το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών είναι αναντίστοιχο με το δημόσιο λειτούργημά τους.

Β. Να προβλέψει τις πιστώσεις που απαιτούνται στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων για την καταβολή μισθολογικών διαφορών σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων σε όσους/ες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Γ. Να προχωρήσει στην καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναδρομικά προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π., ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι στη δικαιοσύνη, για λόγους ισονομίας.

 Δ. Να αυξηθεί περαιτέρω η κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ