Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγωγές: Την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας 15ετίας κατέγραψε η ένδυση-κλωστοϋφαντουργία

Πηγή: Eurokinissi

Την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας 15ετίας κατέγραψαν πέρυσι οι ελληνικές εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, ξεπερνώντας τα 2,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,12 δισ. το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές ενδυμάτων ανήλθαν σε 1,08 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14,4%, με επίδοση που ξεπερνά το προ πανδημίας ρεκόρ του 2019, με τα πλεκτά ρούχα να κυριαρχούν στις πωλήσεις (61%). Οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε 556 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 22% και εκείνες του βαμβακιού διαμορφώθηκαν σε 670 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 7,3%.

Το 84% της αξίας εξαγωγών ενδυμάτων κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα αντίστοιχα ποσοστά να ανέρχονται σε 73% για την κλωστοϋφαντουργία και 9,1% για το βαμβάκι.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας το 2020, σημειώνουν συνεχή αύξηση μετά το 2015», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ, στην οποία διευκρινίζεται ότι αύξηση καταγράφηκε το 2022 και στις εισαγωγές, οι οποίες ανήλθαν σε 3,6 δισ., σημειώνοντας άνοδο 28%.

Η μεγαλύτερη αύξηση, σε ποσοστό 30%, καταγράφηκε στις εισαγωγές ενδυμάτων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ