Νέα
  • ΓΔ: 1170.78 +0.20%
  • Τζίρος: 46,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΕΠ: Στο 5,9% έκλεισε η ανάπτυξη το 2022 - Αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ για το Γ' τρίμηνο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο ... σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους και στο ... σε ετήσια βάση
Πηγή: Pixabay

Ανάπτυξη 5,9% σημείωσε η ελληνική οικονομία το 2022 καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε το δ’ τρίμηνο κατά 5,2% σε ετήσια βάση και η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για τις ενεργειακές επιδοτήσεις των προηγούμενων τριμήνων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση του ΑΕΠ για το γ' τρίμηνο 4,4% από 2,3%. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο αυξήθηκε 1,4% σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 5,6% στον προϋπολογισμό του 2023, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δηλώσει ότι μπορεί να είναι υψηλότερη.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε θεαματικά στο α’ και β’ τρίμηνο του 2022 - κατά 7% και 7,7% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα - μετά την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Μετά την αναθεώρηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ αυξήθηκε 7,5% στο α' τρίμηνο και 7,3% στο β' τρίμηνο. 

«Τα στοιχεία της παρούσας ανακοίνωσης συνιστούν μια πληρέστερη αποτύπωση στο ΑΕΠ της επίπτωσης της ενεργειακής κρίσης και των κρατικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ