Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σδούκου: 400 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου
Η Αλεξάνδρα Σδούκου / Πηγή: Intime

Επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο, προγραμματίζονται σε έργα αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, είπε χθες, μιλώντας στο συνέδριο Athens Energy Dialogues, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ειδικότερα, η κυρία Σδούκου τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τη φιλόδοξη ατζέντα της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και τους φιλόδοξους στόχους που τίθενται σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως αυτός για περιορισμό των εκπομπών CO2 στο 55% μέχρι το 2030. Αναλύοντας την ελληνική ενεργειακή πολιτική ανέφερε πως στέκεται σε δύο άξονες: από τη μία να εξασφαλίζεται μια ισορροπία μεταξύ μέσων και σκοπών και από την άλλη η ικανότητα αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, επιδιώκοντας ευελιξία στο σύστημα ηλεκτροδότησης με την υιοθέτηση όλων των διαθέσιμων προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών και λύσεων.

Αναφορά έκανε στους τέσσερις βασικούς στόχους που αποτελούν τις προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης και αυτοί είναι:

  • Η χρήση φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή ως καύσιμο-γέφυρα.
  • Η ενίσχυση της ψηφιοποίησης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με στόχο την βέλτιση λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.
  • Η υλοποίηση και ολοκλήρωση των διασυνδέσεων των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα μέχρι το 2030.
  • Η αναβάθμιση των υφιστάμενων διασυνδέσεων και δημιουργία νέων γραμμών με τις γειτονικές χώρες.

Όπως είπε, είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να κινηθεί στη «ρότα» της ενεργειακής μετάβασης με επίτευξη των στόχων για το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, στις προτεραιότητες της ενεργειακής ατζέντας του ΥΠΕΝ ξεχωριστή θέση κατέχουν η ηλεκτροκίνηση και η οικονομία του υδρογόνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ