Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες: Επαναπροκήρυξη τριών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης τον Απρίλιο

Πηγή: Ευρωκίνηση

Εντός του Απριλίου θα επαναπροκηρυχθούν τρία έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υλοποιούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για τα έργα «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» με Δημόσια Δαπάνη 65.000.000 ευρώ και «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» με Δημόσια Δαπάνη 35.000.000 ευρώ, για τα οποία το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και κατά την πρώτη πρόσκληση.

Το τρίτο έργο που θα επαναπροκηρυχθεί, αφορά την «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» με Δημόσια Δαπάνη 10.000.000 ευρώ και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτικών συλλογικών φορέων που δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες της πρώτης πρόσκλησης για την υποβολή επενδυτικής πρότασης.

Στόχος η ανθεκτικότητα του αγροδιατροφικού τομέα

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μπαγινέτας, «με τις προσκλήσεις αυτές επιδιώκεται η μεταρρύθμιση και ανθεκτικότητα του αγροδιατροφικού τομέα μέσω:

- κινήτρων για την ανάπτυξη συλλογικών μορφών

- ανάπτυξης δεξιοτήτων και διάδοσης των γνώσεων

- εισαγωγής ψηφιακών εργαλείων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και μετατροπής των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων σε ανταγωνιστικές αγροτικές επιχειρήσεις

- αύξησης της προστιθέμενης αξίας των τελικών προϊόντων και της ικανοποίησης των καταναλωτών

- προώθησης της εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

- δημιουργίας αλυσίδων εφοδιασμού με τρόφιμα υψηλής προστιθέμενης αξίας και προώθησης της ουσιαστικής διασύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα και

- ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών και των τοπικών κοινοτήτων».

Εγκρίσεις αιτήσεων

Αναφορικά με την πρώτη προκήρυξη του έργου «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», μέχρι σήμερα εγκρίθηκε το 78,82% των υποβληθέντων αιτήσεων με το ποσό της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 139.672.529,53 ευρώ και τον συνολικό προϋπολογισμό των επενδυτικών σχεδίων να ανέρχεται σε 274.138.052,50 ευρώ.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ