Νέα
 • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
 • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγροδιατροφικός τομέας: Οι επενδύσεις 12 εταιρειών που εντάχθηκαν στο RRF

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Την ένταξη 10+2 επενδύσεων από εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας ανακοίνωσε τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» της δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα»  εντάχθηκαν οι ακόλουθες επενδύσεις:

 • Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου: Η εταιρεία επενδύει στην καθετοποίηση της παραγωγικής της διαδικασίας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται σε €12,19 εκατ. εκ των οποίων τα €5,474 εκατ.  θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 45%). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€6,49 εκατ.) αφορά στην αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας), ενώ €3,941 εκατ. είναι η εγκεκριμένη δαπάνη για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ακινήτων.
 • Κρόνος ΑΕ: Η επένδυση αφορά στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης βρώσιμης ελιάς στη Σκύδρα, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €9,523 εκατ. εκ των οποίων τα €4,28 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 45%). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης αφορά στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό ακινήτων (€4,64 εκατ.). ενώ για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού εγκρίθηκαν δαπάνες ύψους €4,26 εκατ.
 • Κωνσταντόπουλος ΑΕ: Η εταιρεία επενδύει στην κτιριακή και μηχανολογική επέκταση μονάδας μεταποίησης ελιάς στην Κατερίνη με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητάς της, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €8,764 εκατ., με τη δημόσια δαπάνη να καλύπτει το 45% του project (€3,944 εκατ.). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης αφορά στην αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (€5,8 εκατ.), ενώ €2,23 εκατ. προβλέπονται για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό ακινήτων.
 • Κτήμα Άλφα: Η εταιρεία επενδύει στην ίδρυση νέας μονάδας γλυκών οίνων στο Αμύνταιο Φλώρινας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται σε €7,48 εκατ., εκ των οποίων το 55% (€4,11 εκατ.) θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη. Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης αφορά στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό ακινήτων (€6,09 εκατ.)
 • Άλφα Quality Foods: Η εταιρεία επενδύει στην ίδρυση μονάδας παραγωγής προψημένων και παναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου στην Εύβοια, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €7,173 εκατ. εκ των οποίων τα €3,587 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (50%).  Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€4,6 εκατ.) αφορά στην αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, ενώ για την κατασκευή και των εκσυγχρονισμό των ακινήτων εγκρίθηκε δαπάνη €1,93 εκατ.
 • Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Η επένδυση αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγικής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μία συνολική επένδυση της τάξης των €5,612 εκατ. εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε €3,06 εκατ. Από τις επιλέξιμες δαπάνες, τα €2,174 εκατ. αφορά στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ακινήτων και τα €1,988 εκατ. στην αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού.
 • Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας: Η επένδυση ύψους €3,882 εκατ. (εκ των οποίων €1,748 εκατ. είναι δημόσια δαπάνη) αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών. Τα €2,1 εκατ. είναι εγκεκριμένη δαπάνη για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού.
 • ΑΣΚΓΕ Σουφλιώτικα Κελάρια: Ο αγροτικός συνεταιρισμός επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης στην Αλεξανδρούπολη, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €3,334 εκατ., εκ των οποίων τα €1,824 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 55%).  Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€2,415 εκατ.) αφορά στην αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού.
 • Αφοί Κουτσιώφτη: Η εταιρεία επενδύει στην ίδρυση μονάδας κοπής, τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων στη Βέροια, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €3,252 εκατ., εκ των οποίων τα €1,77 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 55%).  Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης αφορά στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ακινήτων (€1,31 εκατ.), ενώ €887,74 χιλ. εγκρίθηκαν για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού
 • ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας: Ο αγροτικός συνεταιρισμός επενδύει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας ψυγείου διαλογητηρίου και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται σε €2,432 εκατ. εκ των οποίων περίπου τα €1,31 εκατ. (55%) θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη. Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€1,647 εκατ.) αφορά σε αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού.
 • Ftelos Brewery: Η ζυθοποιία από τη Σαντορίνη επενδύει στον εκσυγχρονισμό της με επέκταση δραστηριότητας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €1,954 εκατ. εκ των οποίων τα μισά (€977,34 χιλ.) θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη. Σχεδόν το σύνολο της εγκεκριμένης δαπάνης (€1,856 εκατ.) αφορά σε αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού
 • Ιωάννης Χατζόπουλος & ΣΙΑ: Η επένδυση, ύψους €1,39 εκατ., αφορά στην ίδρυση μονάδας ξήρανσης & αποθήκευσης δημητριακών στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ενώ η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε €762,82 χιλ. (κυρίως για αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού).
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ