Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα 6: Παράταση αιτήσεων έως 24 Φεβρουαρίου

Επιστρεπτέα 6: Παράταση αιτήσεων έως 24 Φεβρουαρίου/ Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Παράταση δύο ημερών για την υποβολή των αιτήσεων μέσω της 6ης φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών όπως δήλωσε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα έληγε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και πλέον επεκτείνεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Επίσης, δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου για να υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά που συνδέονται και με τις πέντε πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται» είπε στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση» σημείωσε, ενώ αναφορικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημειωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», υπογράμμισε. 

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 είχε ζητήσει και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Στην επιστολή σημειώνεται ότι «τις τελευταίες ημέρες, λόγω του σαρωτικού περάσματος της «Μήδειας», προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και στη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και κατά κύριο λόγο στο νομό Αττικής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ