Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρ. Μεγάλου: Ερχονται επενδύσεις 120-150 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία

Μεγάλου

Η παγκόσμια κοινότητα και οι επενδυτές βλέπουν θετικά την Ελλάδα θετικά, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, προσθέτοντας ότι τα επόμενα 4 χρόνια αναμένονται επενδύσεις που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ανέλθουν σε 120-150 δισ. ευρώ και θα αλλάξουν την οικονομία.

Οπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου, αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους:

  • Πρώτον, η προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που προβλέπεται να είναι μόνιμο χαρακτηριστικό τα επόμενα χρόνια.
  • Δεύτερον, είμαστε πολύ κοντά στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ελπίζουμε να συμβεί μετεκλογικά, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία και
  • Τρίτον, είναι το ίδιο το είδος των επενδύσεων στη χώρα. «Επενδύσεις στη φιλοξενία, στις ΑΠΕ, στις υποδομές προσελκύουν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα», είπε. 

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια θα βοηθήσουν στην αποφυγή της μείωσης των επενδύσεων για την ελληνική πράσινη μετάβαση, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι μία μακροπρόθεσμη λύση.

«Από την πλευρά μας, τόσο σαν τράπεζα όσο και σαν οικονομία, εκμεταλλευόμαστε με αποτελεσματικότητα το επενδυτικό πράσινο πρόγραμμα. Αξιοποιούμε με επιμονή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης. Σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα είναι μία από τις πρωτοπόρες χώρες στην Ευρώπη στην ενεργειακή μετάβαση», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ευρωπαϊκό επίπεδα που πρωτοστατούν σε αυτό. Λίγες μέρες πριν συμπεριλήφθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των Εurope Climate Leaders από τους Financial Times, ανέφερε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ