Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γρ. Δημητριάδης: Τρέχει η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου από το Υπερταμείο

Συνεχίζεται η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και το Υπερταμείο έχει θέσει ως στόχο να φέρει σε πέρας αυτό το έργο στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Αυτό σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, μιλώντας στην χθεσινή συνεδρίαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Οπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην ομιλία της τόνισε: «Το Υπερταμείο, επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη συνεργιών, στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον χρήστη των δημοσίων υπηρεσιών, δημιουργεί τους όρους για να ενισχύσει την αξιοπιστία, τόσο τη δική του, όσο και ευρύτερα της χώρας, απέναντι στο διεθνές επενδυτικό κοινό» και πρόσθεσε ότι «η επιχειρηματική κοινότητα υπολογίζει σημαντικά στο έργο του και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από αυτό».

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τόνισε ότι «το επιμελητήριο υποστηρίζει διαχρονικά και με θάρρος την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με τρόπο που δημιουργεί νέες αναπτυξιακές δυνατότητες και μακροπρόθεσμα οφέλη».

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι μια σειρά επενδυτικών δράσεων που υλοποιούνται (αξιοποίηση λιμανιών κ.λπ.) αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με τα συνεπαγόμενα οφέλη (αύξηση ΑΕΠ, νέες θέσεις εργασίας).

Σχετικά με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που το Υπερταμείο θέλει να φέρει σε πέρας στον συντομότερο δυνατό χρόνο, διορθώνοντας μια διαχρονική αδυναμία της Πολιτείας. Η διαδικασία προχωρεί, παρά τα ποικίλης φύσεως προβλήματα που διαπιστώνονται, σημείωσε ο ίδιος.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΑΔ, με χρέη διευθύνοντος συμβούλου, και ο Δημήτρης Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ