Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

DBRS: Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη

Πηγή: AP Photo

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,8%, σηματοδοτεί τη συνέχεια της πολιτικής και μία μεταρρυθμιστική πορεία που θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει η Νίκολα Τζέιμς, εκ των επικεφαλής αξιολογήσεων χωρών του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, ο οποίος αξιολογεί την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Παρά τις συνεχείς παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να υπερβεί τις προσδοκίες για φέτος», σημείωσε η Τζέιμς.

Η επενδυτική βαθμίδα

Η DBRS συνδέει, εμμέσως πλην σαφώς, την πολιτική σταθερότητα στη χώρα με την προοπτική ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σημειώνοντας ότι «θεωρούμε τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις που ενισχύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας ως ισχυρούς παράγοντες για το αξιόχρεο της Ελλάδας». 

Αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό της στις δεύτερες εκλογές, σε συνδυασμό με το ίδιο υψηλό ποσοστό των κομμάτων που δεν θα περάσουν το όριο του 3%, το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών θα μπορούσε να καταλήξει σε μία ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή για τη ΝΔ, σημειώνει.

Εντολή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων 

«Αυτό θα φέρει μία ακόμη περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα. Η πιθανή νίκη της ΝΔ θα της έδινε εντολή να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας», αναφέρει η DBRS στην ανάλυσή της με τίτλο «Ελλάδα: Τα αποτελέσματα των εκλογών σηματοδοτούν συνέχεια της πολιτικής», προσθέτοντας ότι «οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης από τις αναμενόμενες δαπάνες για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, ύψους 30,5 δισ. ευρώ, είναι παράγοντας που συμβάλει σε πιθανές βελτιώσεις του αξιόχρεου ΒΒ (υψηλό) με σταθερή τάση της DBRS για την Ελλάδα».

Ο οίκος σημειώνει ότι:

  • Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει σημαντικό προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ.
  • Η πιθανή επίτευξη αυτοδυναμίας της ΝΔ στις αναμενόμενες δεύτερες εκλογές τις επόμενες εβδομάδα θα έφερνε πολιτική σταθερότητα και έδινε στην κυβέρνηση εντολή να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ