Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Market Pass: Τρίμηνη παράταση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι κάνουν αίτηση

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το market pass, το οποίο επεκτείνεται για ακόμη τρεις μήνες (Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών κατά την παρουσίαση του οικονομικού νομοσχεδίου.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων είναι ίδια με αυτά που ίσχυσαν κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή τα εισοδήματα του 2022.

Οι παλιοί δικαιούχοι, που είχαν υποβάλλει αίτηση στην πρώτη φάση, δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι, καθώς το σύστημα θα εξετάσει αυτόματα αν συνεχίζουν να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του market pass.

Η πλατφόρμα, ωστόσο, θα ανοίξει για όλους τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, διότι κάποιοι τον Φεβρουάριο μπορεί να έχασαν την προθεσμία, ή να μην κάλυπταν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, ενώ στόχος είναι να γίνουν οι πρώτες πληρωμές εντός του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση που έχει δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 31 Ιουλίου 2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ