Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Energean: Σχεδιάζει επένδυση 500 εκατ. στον Πρίνο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Ματθαίος Ρήγας / Πηγή: Eurokinissi
Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Ματθαίος Ρήγας / Πηγή: Eurokinissi

Πρόταση για την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και εργοστασίου υδρογόνου στη Β. Ελλάδα, κοντά στον Πρίνο, κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση η Energean, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το έργο αναμένεται να είναι το πρώτο του είδους του στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ματθαίος Ρήγας σε συνέδριο την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 32 δισ. ευρώ (39 δισ. δολάρια) από το ταμείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Energean σχεδιάζει ένα μικρής κλίμακας εργοστάσιο μπλε υδρογόνου μέσα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις Σίγμα που διατηρεί στην Καβάλα, κοντά στον Πρίνο. Το μπλε υδρογόνο προκύπτει από τη μετατροπή φυσικού αερίου σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι εθνικές κυβερνήσεις και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας εστιάζουν στο πράσινο υδρογόνο, το οποίο παράγεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το σύστημα δέσμευσης άνθρακα του εργοστασίου μπλε υδρογόνου της Energean θα παγιδεύει το 99,3% των εκπομπών, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ