Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΑΔΕ: Αυτόματη απόκτηση ΑΦΜ σε παιδιά 12 ετών και άνω

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Την αυτόματη απόκτηση ΑΦΜ σε παιδιά 12 ετών και άνω περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2023 προβλέπει

Στο σχέδιο της ΑΑΔΕ  για χορήγηση με αυτόματο τρόπο ΑΦΜ στους ανήλικους αναφέρθηκε σήμερα στον Σκάι, και ο διοικητής της κ. Γιώργος Πιτσιλής. 

«Χθες είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. ΑΦΜ στα 12 χρόνια. Είναι περίπου 500.000 παιδιά. Θέλουμε σε συνεργασία, για να ταυτοποιήσουμε τις οικογενειακές σχέσεις, το συντομότερο δυνατόν δώσουμε στα παιδιά αυτά ΑΦΜ, χωρίς να χρειαστεί να πάνε στην Εφορία. Είναι κληρονόμοι, αγόρια που περνάνε περιοδεύοντες κ.λ.π.» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, υπάρχει μια συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στόχος είναι να υιοθετηθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία προκειμένου να μπορέσουν και οι ανήλικοι να αποκτήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου με τη συμπλήρωση του 12του έτους της ηλικίας τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ