Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Παρατείνονται «καλάθι του νοικοκυριού» και πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Μέχρι το τέλος του 2023 παρατείνεται το «Καλάθι του νοικοκυριού» και το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης: Οικονομικό νομοσχέδιο: Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο, τα μυστικά για έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και για το νέο market pass

«Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας για την ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε επίσης: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και στα σχολικά είδη - Τα πρόστιμα

«Παρατείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ.: το "Καλάθι του Νοικοκυριού", που έφερε απτά αποτελέσματα, και την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, σε σημαντικά για το καλάθι της ελληνικής οικογένειας προϊόντα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, εντάσσουμε στη σχετική διάταξη και τα σχολικά είδη, διευρύνοντας την κάλυψη ιδιαιτέρως σημαντικών αναγκών για τις οικογένειες. Η Κυβέρνηση συνεχίζει με σχέδιο και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ακρίβειας και των φαινόμενων αθέμιτης κερδοφορίας, προς όφελος των οικογενειακών προϋπολογισμών», τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ