Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση

Πηγή: Eurokinissi

Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Εξαγγελίες άμεσα για τη δασική πολιτική - Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: «Είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε, σήμερα, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συζητήσαμε, εξαντλητικά, τα μεγάλα θέματα. Σήμερα καλύψαμε, κατά κύριο λόγο, τα θέματα της ενέργειας και ορισμένα περιβαλλοντικά. Την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα, μέχρι σήμερα. Ειδικά στην εισαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια μεγάλη αλλαγή αυτή στην ενεργειακή αγορά.

Πολλά περισσότερα, φιλόδοξα σχέδια έρχονται για το μέλλον, ώστε η Ελλάδα να είναι μία χώρα πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση. Επίσης, συζητήσαμε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, που είναι απόλυτα επίκαιρα, σήμερα, τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και συνολικότερα. Η προσπάθεια του Υπουργείου έχει μέσα και τη φροντίδα για τους ενεργειακά ευάλωτους, που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που θίξαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις. Και τα θέματα της καλής λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που επίσης είναι μία πολύ σημαντική προτεραιότητα. Και για όλα αυτά, πήραμε κατευθύνσεις, πήραμε οδηγίες και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στις επόμενες εβδομάδες, καταρχάς, και μήνες και χρόνια».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ