Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χατζηπέτρου: Ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας Ανάκαμψης

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

«Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πολυεπίπεδο σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας Ανάκαμψης». Αυτό επεσήμανε η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών & ΕΠΕ.
 
Η κ. Χατζηπέτρου συμπλήρωσε: «Η Hellenic Development Bank HDB  φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό εργαλείο μόχλευσης κεφαλαίων και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια. Η Hellenic Development Bank διαθέτει -αποδεδειγμένα πιά- τεχνογνωσία και εμπειρία γρήγορης υλοποίησης προγραμμάτων καθώς και την ικανότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που στοχεύουν στην προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Ακόμη πιο σημαντικό, η HDB υιοθετεί σταδιακά στη λειτουργία και στα προϊόντα της, σύγχρονους Δείκτες Αποτελεσματικότητας ώστε όχι μόνον να κινητοποιεί κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα αλλά κυρίως να συμβάλει στην μέτρηση της αποτελεσματικότητας τους.
 
Επιπλέον η Hellenic Development Bank απέκτησε, μια μοναδική για τα δεδομένα του Ελληνικού Δημοσίου, δυνατότητα επεξεργασίας και αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων που της επιτρέπουν να δημιουργήσει νέα -πρωτοφανή για την ελληνική πραγματικότητα- στοχευμένα και αποτελεσματικά κυβερνητικά προγράμματα παρέμβασης στην πραγματική οικονομία.»
 
Με δεδομένο ότι οι μέχρι σήμερα δράσεις της Hellenic Development Bank, αύξησαν θεαματικά την χρηματοδοτική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τη διατήρηση -σε ορισμένες περιπτώσεις και αύξηση – των θέσεων εργασίας, μέσα στην πανδημική κρίση, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί πώς -με ποια προγράμματα και ποιες προϋποθέσεις- η Hellenic Development Bank ενισχύει σήμερα, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, το bankability της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, και  το κυβερνητικό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης (RRF) και ο ρόλος της Hellenic Development Bank (HDB) προς όφελος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.\

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ