Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Market Pass - Youth Pass: Ολο το χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις και τις πληρωμές - Δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΟΙΚ

Πηγή: Pixabay

Αντίστροφη μέτρηση για το Market Pass 2 και το Youth Pass, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Όμηρο Τσάπαλο να δίνει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων και των πληρρωμών στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV.

Market pass

Αιτήσεις

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους νέους δικαιούχους για το Market Pass 2 θα ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που η σχετική προθεσμία εκπνέει στο τέλος Αυγούστου.

«Ο στόχος είναι περί τα μέσα Σεπτεμβρίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση. Θυμίζω όσοι είχαν κάνει αίτηση δεν χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου. Θα λογιστούν τα στοιχεία τους και οι φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλαν, ώστε να κριθούν αν είναι δικαιούχοι. Όσοι δεν είχαν υποβάλλει στο παρελθόν, στις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα.

Πληρωμές

Στόχος είναι αρχές Οκτωβρίου - αν καταφέρουμε και τέλη Σεπτεμβρίου - να γίνει η πρώτη πληρωμή. Τώρα αν θα είναι μία ή δύο δόσεις επιτρέψτε μου, να μην το πω γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αποδείχθηκε ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Το έχει ανάγκη ο κόσμος για αυτό το επεκτείναμε έως τα τέλη Οκτωβρίου».

Youth Pass

Τέλη Οκτωβρίου οι αιτήσεις - πιο πίσω η πληρωμή

Και συνέχισε δίνοντας διευκρινήσεις για το Youth Pass: «Αφορά νέους 18 και 19 ετών, 150 ευρώ το έτος, σύνολο 300 ευρώ για δράσεις πολιτισμού, ταξίδια κλπ. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Οκτωβρίου και στόχος είναι η πληρωμή να γίνει πριν το τέλος του χρόνου», διευκρίνησε ο κ. Τσάπαλος. 

Έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο

Παράλληλα, ο κ. Τσάπαλος εξήγησε πως υπό διαμόρφωση είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εμφανιστεί προς το φθινόπωρο με μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι μόνο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαμήνυσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Αν θέλουμε μείωση φόρων πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή» υπογράμμισε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. 

Μέτρα για τους πυρόπληκτους

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει δέσμη μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους στον Έβρο στα πρότυπα των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται και στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ