Νέα
  • ΓΔ: 898.44 +0.52%
  • Τζίρος: 7,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Σημαντική μείωση των αποδόσεων

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώνονται σήμερα, Δευτέρα 1η Μαρτίου, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε μετά τα στοιχήματα για οικονομική ανάκαμψη (reflationary bets) που οδήγησαν την αγορά στο μεγαλύτερο μηνιαίο selloff εδώ και χρόνια.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Νότιας Ευρώπης, που είχαν αυξηθεί με ταχύ ρυθμό, υποχώρησαν κατά 5 έως 10 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε κατά 7 μονάδες βάσης στο 1,03%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησε στο -0,30%, μετά την αύξησή τους κατά 26 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2018.

Η αύξηση των αποδόσεων τον περασμένο μήνα, που προκλήθηκε από τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ και για ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Κεντρικοί τραπεζίτες έσπευσαν να διαλύσουν τις ανησυχίες ότι μπορεί να προχωρήσουν σύντομα σε σύσφιξη της πολιτικής. Η Αυστραλία αναμένεται να υιοθετήσει μία προσεκτική στάση στην αυριανή συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ προειδοποίησαν να μην υπάρξει πρόωρη απόσυρση της στήριξης, με συνέπεια οι αποδόσεις να υποχωρήσουν ευρύτερα.  

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκαν σήμερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,40%, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχαν φθάσει στο 1,614% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο ενός έτους, κλονίζοντας τις διεθνείς αγορές. «Θα δούμε πιθανότατα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να σταθεροποιούνται αυτή την εβδομάδα, κάτι που θα δώσει στους επενδυτές έναν αναστεναγμό ανακούφισης μετά το ταραγμένο περιβάλλον της αγοράς την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αναλυτής της Swissquote.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ