Νέα
  • ΓΔ: 1207.18 +1.15%
  • Τζίρος: 41,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΣΕΕ: Ζητά το ανώτατο επίδομα θέρμανσης για τη Θεσσαλία

Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, πλημμύρες, 2

Τη χορήγηση του ανώτατου επιδόματος θέρμανσης στο σύνολο της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Στην επιστολή της ΕΣΕΕ επισημαίνεται πως, «η θεομηνία που έπληξε την κοινωνία της Θεσσαλίας αδιαμφισβήτητα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές τόσο για τους κατοίκους όσο και την οικονομία της Περιφέρειας», προσθέτοντας ότι «μια σημαντική παράμετρος αφορά το ενεργειακό κόστος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που συνδέεται και με το επίδομα θέρμανσης».

«Έτσι με δεδομένο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας βρίσκονται ήδη στον σχεδιασμό για την νέα περίοδο θεωρούμε απαραίτητο τη γενίκευση του ανώτατου επιδόματος θέρμανσης για την Θεσσαλία» σημειώνει.

Πιο συγκεκριμένα και εφόσον, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, κατά τα φαινόμενα, ισχύσει ο ίδιος τρόπος υπολογισμού του άρθρου 3 της ΥΑ Α.1156/2022, «ζητούμε να υπαχθεί ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας στον ανώτατο προβλεπόμενο συντελεστή 1,62».

«Το μέτρο αυτό θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ορθοποδήσουν συντομότερα» υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ