Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Απειλή για τον πληθωρισμό η άνοδος των τιμών του πετρελαίου

Στενά παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την τιμή του πετρελαίου υπό το φόβο τυχόν πληθωριστικών επιπτώσεων από τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς, δήλωσε η πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ μίλησε σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των αξιωματούχων του μπλοκ στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδρίαζε το Eurogroup.

Το ξέσπασμα του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ αντιμετωπίστηκε με συγκρατημένη αντίδραση στις αγορές, αν και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι μια κλιμάκωση θα μπορούσε να ωθήσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι. Η πρόβλεψη της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο -που προβλέπει ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή θα επιβραδυνθεί στο 2% το 2025 - βασίζεται σε μια εκτίμηση για την τιμή του πετρελαίου στα 82,7 δολάρια ανά βαρέλι φέτος, που θα πέσει στα 77,9 δολάρια το 2025.

Ο κίνδυνος αύξησης των τιμών του πετρελαίου θα πλήξει τόσο την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ, δήλωσε η Λαγκάρντ στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Tο επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Francois Villeroy de Galhau υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επαγρυπνούν για το θέμα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σαφής πτωτική τάση στον πληθωρισμό και το σημείο κλειδί είναι αν η σύγκρουση θα επεκταθεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ