Νέα
 • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
 • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Σκυλακάκης: Επίδομα για όσους θερμαίνονται με ρεύμα - Νέα τιμολόγια από το 2024

Πηγή: Eurokinissi

Εκτακτη ενίσχυση με μέγιστο ποσό τα 480 ευρώ το τρίμηνο θα δοθεί σε περίπου 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές, που θερμαίνονται με ρεύμα, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, στην παρουσίαση των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εύρυθμη λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό είναι οι μισοί καταναλωτές» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε:«Δίνουμε έκτακτη ενίσχυση στους ενεργειακά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024. Είναι 1,2 εκατ. οι πιθανοί ωφελούμενοι, με βάση τις «θερμοημέρες». Θα υπολογιστεί με 12.000 διαφορετικούς συντελεστές σε 12.000 σημεία στη χώρα. Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο. Η ενίσχυση είναι 60 ευρώ το μήνα και το κόστος φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ» εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα

Από τον Γενάρη

 • Για ένα τρίμηνο: Ιανουάριος – Μάρτιος
 • Από 45 έως 480 ευρώ  
 • Εισοδηματικά κριτήρια: 16.000 (άγαμος) – 40.000 ευρώ (ζευγάρι με 3 παιδιά)
 • Ως έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος

Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από τον Ιανουάριο και το ποσό θα το δουν ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Νέα Τιμολόγια Ρεύματος

«Θα υιοθετήσουμε ένα ειδικό κοινό τιμολόγιο, ίδιο για όλους τους καταναλωτές. Σήμερα είναι τόσα πολλά με τόσες διαφορές μεταξύ τους, που είναι δύσκολο ένας καταναλωτής να αποφασίσει ποιο τον συμφέρει» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Τα νέα τιμολόγια έχουν χρωματική επισημανση

Από 1/1/2024

 • Μπλε: Σταθερή τιμή
 • Πράσινα: Ειδικό κοινό τιμολόγιο
 • Κίτρινα: Κυμαινόμενα
 • Πορτοκαλί: Δυναμικά 

Ρευματοκλοπή

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε και για τη ρευματοκλοπή : «Μιλάμε και για μαζικές ρευματοκλοπές και κατά κύριο λόγο γίνονται από επιχειρήσεις» και ανακοίνωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα υπάρξουν πιο αυστηρές ποινές. Πέραν των πονικών, πειθαρχικά μέτρα. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας για επιχειρήσεις που το διαπράττουν, αλλά και για τους «συνεργούς» ηλεκτρολόγους θα υπάρχει προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση άδειας.

Στρατηγικοί κακοπληρωτές

Μιλώντας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές τόνισε πως: «Ορίζουμε τον όρο στρατηγικό κακοπληρωτή. Κάποιος που αλλάζει δυο φορές πάροχο αφήνοντας οφειλές, σε μια πενταετία με αρχή 1/1/2020 και στη συνέχεια πάει να αλλάξει και τρίτη φορά πάροχο, αφήνοντας οφειλές. Η λογική είναι στην τρίτη καίγεσαι. Δεν μπορείς να αλλάξεις προμηθευτή, αφήνοντας χρέη».

Πηγή: Eurokinissi

Για το πρόγραμμα «Απόλλων» μίλησε η υφυπουργός, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Όπως είπε κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις υπηρεσίες της χώρας για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Άλλα 50 εκατ. ευρώ δαπανώνται για τους δικαιούχους του ΚΟΤ Α.

Θα προωθήσουμε την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ για τις κάλυψη των παραπάνω δαπανών. Το πρόγραμμα θα καλύψει τις 13 περιφέρειες της χώρας όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ