Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

HSBC: Δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη διετία

HSBC / Πηγή: AP
HSBC / Πηγή: AP

Δυναμική ανάπτυξη θα σημειώσει η ελληνική οικονομία την επόμενη διετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ντίνου Κάμαρη, Head of Markets & Securities Services, HSBC Greece. Μιλώντας στην εκδήλωση «HSBC Market Outlook 2021», ο Ντ. Κάμαρης επεσήμανε ότι το 2020 οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας βρίσκονταν ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρωζώνη. Η πανδημία, όμως, προκάλεσε πλήγμα και ανακατατάξεις μεταξύ των οικονομιών στη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, η πρωτοφανής στήριξη των οικονομιών από τις Κεντρικές Τράπεζες (ΕΚΤ, FED), η πρόοδος των εμβολιασμών και η συσσωρευμένη ρευστότητα από τις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων επιτρέπουν την αισιοδοξία για μια δυναμική ανάκαμψη μέσα στην επόμενη διετία.

Τεχνητή Νοημοσύνη

«Πιστεύουμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πιθανό να αποτελέσει την πιο ανατρεπτική τεχνολογία και τη σημαντικότερη κινητήριο δύναμη προς την καινοτομία σε όλους τους οικονομικούς κλάδους κατά τις επόμενες δεκαετίες. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει μεγαλύτερο και βαθύτερο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων ακόμα και από το διαδίκτυο», δήλωσε ο Johannes Jacobi, Senior Product Specialist της Allianz Global Investors, ο οποίος παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με τις επενδύσεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Στην πραγματικότητα, η ενίσχυση της καινοτομίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εντοπίσουν και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές στρατηγικές αλλιώς θα καταλήξουν να  μειονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις που είναι σε θέση να ενστερνιστούν αποτελεσματικά αυτήν την καινοτομία είναι πιθανό να αποκομίσουν μεγάλο μέρος των κερδών του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται».

Οι τάσεις για τις μετοχές των ΗΠΑ

Ο Sven Anders, Investment Specialist στο USA Equity Desk της J.P. Morgan παρουσίασε τις τάσεις γύρω από τις μετοχές των ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες εκλογές: «Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στα θεμελιώδη της οικονομίας και στα εταιρικά κέρδη. Ενώ πιστεύουμε ότι η οικονομία θα ανακάμψει, θα χρειαστεί πρώτα χρόνος για να "αποθεραπευτεί" και συνεπώς διατηρούμε ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους σταθερά ενισχυόμενους κινδύνους που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις μετοχές των ΗΠΑ. Σε αυτή την περίοδο της μεταβλητότητας, συνεχίζουμε να αυξάνουμε την έκθεσή μας σε ποιοτικές επιλογές, να επικεντρωνόμαστε σε μετοχές που έχουμε ξεχωρίσει και να εκμεταλλευόμαστε τις εξάρσεις της αγοράς για να εντοπίσουμε ελκυστικές ευκαιρίες»

Η επιλογή της βιωσιμότητας στην αναζήτηση εισοδήματος

«Η πανδημία του COVID-19 έχει κάνει την αναζήτηση εισοδήματος ακόμα πιο δύσκολη», δήλωσε η Remi Olu-Pitan, CFA, Head of Multi Asset Growth and Income της  Schroders. «Τα καλά νέα είναι ότι η βιωσιμότητα μπορεί να βοηθήσει καθώς αναδεικνύει τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις εκείνες, οι οποίες καθώς διαθέτουν πολιτικές που ωφελούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το περιβάλλον και τις κοινότητες βρίσκονται σε ευνοϊκότερη θέση για τη δημιουργία εσόδων και αποδόσεων».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ