Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΤΕΛ: Πώς θα κατανεμηθούν τα 20 εκατ. ευρώ έκτακτης επιχορήγησης

ΚΤΕΛ
Πηγή: Eurokinissi

Στην χορήγηση έκτακτης επιδότησης με την μορφή άμεσης επιχορήγησης στις εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε., προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών λόγω των περιορισμών, που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Στόχος της αποζημίωσης, που ανέρχεται σε 19.787.719 ευρώ, είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από το μέτρο της μεταφοράς των επιβατών μέχρι πλήρωσης του ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων ανά όχημα.

Το παραπάνω ποσό αφορά σε αποζημίωση, ύψους 4.001.109 ευρώ, για τις εταιρείες αστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. και επιχορήγηση 15.786.610 ευρώ για τις εταιρείες υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. Η κατανομή των ποσών στους συγκοινωνιακούς φορείς πραγματοποιείται ανάλογα με τον αριθμό των λεωφορείων, που είναι ενταγμένα στο στόλο τους και τα αναλογούντα ποσά θα καταβληθούν στις εταιρείες το αργότερο έως την 30.06.2021.

Η συνολική ενίσχυση, που μπορεί να λάβει κάθε εταιρεία ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ, σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, ως δικαιούχος της αποζημίωσης, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει από οποιαδήποτε πηγή, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του 1.800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κάθε μορφής φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων και υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Oι εταιρείες ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ δεν ήταν προβληματικές επιχειρήσεις στις 31.12.2019, ενώ, εάν πρόκειται για μικρές/πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και αν ήταν ήδη προβληματικές στις 31/12/2019, δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και δεν έχουν λάβει ενίσχυσης διάσωσης ή αναδιάρθρωσης.
  • Oι εταιρείες ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ δεν έχουν λάβει ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε..

Οι αποζημιώσεις πιστώνονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στη συνέχεια καταβάλλονται στους δικαιούχους, κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών. Οι σχετικές πληρωμές πραγματοποιούνται με ευθύνη των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών μέσω της έκδοσης εντολών πληρωμής, μετά από έλεγχο του φακέλου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ