Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπή με την παράταση - Τι είπε ο Χ. Θεοχάρης

Από την εποχή του κορονοϊού της πανδημίας και μέχρι το 2023, η κυβέρνηση έδινε παράταση δύο μηνών, έως το τέλος Φεβρουαρίου, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων. 

Ωστόσο σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, υποστήριξε ότι το κυβερνητικό επιτελείο, δεν έχει σκεφτεί να δώσει αυτή την προθεσμία και για το 2024. «Δεν έχουμε σκεφτεί να δώσουμε παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα ήθελα να μην συνεχίσουμε με αυτή την λογική των παρατάσεων. Θα καλέσω τον κόσμο να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» είπε μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν είναι θετικός και για τη μείωσή τους, κι εξήγησε το λόγο: «Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μία συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα».

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν την υποχρέωση να τα καταβάλλουν έως 31/12/2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ