Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Παρατείνεται και το 2024 το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

«Ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη σημερινή επίσκεψή του, σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ ενώ υπογράμμισε ότι «οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, συνεχίζονται και στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως αναφέρει ανακοίνωση, στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν στον υπουργό ότι προϊόντα που προορίζονται για το εορταστικό τραπέζι και βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ πωλούνται σε μειωμένες τιμές, καθώς εντάσσονται στο «Καλάθι των Χριστουγέννων».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, συνεχίζονται και στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους. Οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές ώστε ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση στα προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε, ότι το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο. Το "Καλάθι του Νοικοκυριού" και η πρωτοβουλία "Μόνιμη Μείωση Τιμής" δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές. Στη "Μόνιμη Μείωση Τιμής" έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές.

Οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια έχουν ενταθεί και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία και θα ανακοινώνονται».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ